Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas

Hello everybody, it's John, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is one of the most favored of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is something that I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
Por Elena Calderón 2 abril, 2012
¡Ya llega la Semana Santa! y como es tradición, en mi casa, el Viernes Santo, siempre comemos “bacalao” y éste va a ser el segundo año que haga el “Potaje de Vigilia”.
La primera vez que lo hice fue con patata y espinacas, pero este año lo he hecho con calabaza y acelgas y me ha gustado mucho más. Lo hice hace un par de fines de semana y nos encantó, las niñas se comieron un plato tremendo.
Lo más sorprendente es que en 30 minutos tenemos listo un potaje buenísimo para 6 personas.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas:

  1. 2 dientes ajo
  2. 50 g pimiento rojo o verde
  3. 50 g cebolla
  4. 50 g puerro cortado en rodajas
  5. 40 g tomate triturado natural o en conserva
  6. 50 g aceite de oliva
  7. 1 cucharadita de pimentón
  8. 1 pellizco de pimienta negra
  9. 1 hoja de laurel
  10. 650 g. de agua
  11. 250-300 g acelgas, cortadas en trozos
  12. 200 g. calabaza en trozos pequeños
  13. 200-250 g. bacalao desalado y troceado
  14. 750 g. garbanzos cocidos
  15. sal (opcional)

Instructions to make to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas

  1. Echamos los garbanzos en un escurridor de pasta y los pasamos por agua. Dejamos que escurran.
    En el vaso de la Thermomix, ponemos los ajos, el pimiento, la cebolla, el puerro y el tomate. Programamos 4 segundos, a velocidad 5. Con la espátula, bajamos los restos que hayan quedado en las paredes y en la tapa del vaso, hacia las cuchillas. Si os gusta que quede más picadito, programamos 2 segundos más, a velocidad 5 y, de nuevo, con la espátula, bajamos los restos que hayan quedado en las paredes
  2. Añadimos el aceite y programamos 10 minutos, temperatura varoma y velocidad 1.
    Incorporamos el pimentón, la pimienta, el laurel, el agua, las acelgas y la calabaza. Programamos 5 minutos, temperatura varoma, giro a la izquierda y velocidad cuchara.
    Por el bocal, echamos los trozos de bacalao y 100 g. de garbanzos. Colocamos el recipiente varoma en su posición y dentro echamos el resto de los garbanzos. Tapamos.
  3. Programamos 15 minutos, temperatura varoma, giro a la izquierda y velocidad cuchara.
    Retiramos el recipiente varoma con cuidado, probamos lo de dentro del vaso para ver si necesita un poco de sal (depende de lo desalado que esté el bacalao) y si es así, le echamos un puñadito y mezclamos con la espátula.
    Vertemos el contenido del vaso en una sopera o en un bol grande, añadimos los garbanzaos del recipiente varoma y mezclamos con cuidado.
    Dejamos reposar unos minutos y servimos.

As your experience and also confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet and also adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you intend to serve a dish that makes use of less or even more components or is a little bit essentially spicy, you can make simple adjustments to attain this goal. To put it simply, begin making your dishes on schedule. As for standard cooking abilities for beginners you do not require to discover them however only if you master some simple cooking methods.

This isn't a total overview to quick and also very easy lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Easiest Way to Prepare Perfect Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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