Potaje Canario (la versión de mi madre)

Potaje Canario (la versión de mi madre)

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Potaje Canario (la versión de mi madre) . It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Potaje Canario (la versión de mi madre) is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes delicious. They are nice and they look wonderful. Potaje Canario (la versión de mi madre) is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Potaje Canario (la versión de mi madre) , starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje Canario (la versión de mi madre) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje Canario (la versión de mi madre) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Potaje Canario (la versión de mi madre) estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Potaje Canario (la versión de mi madre) using 12 ingredients and 14 steps. Here is how you can achieve it.

Este potaje, lo aprendido mi madre en Canarias, España. Ella lo llama potaje de verduras, esta muy rico sacia, calienta y es de digestión ligera. Espero que os guste.

Ingredients and spices that need to be Take to make Potaje Canario (la versión de mi madre) :

  1. 1 manojo acelgas
  2. 1 pimiento verde
  3. 1 tomate
  4. 1 o 2 calabacines blancos (según tamaño), tb valen verdes pero pelados
  5. 1 trozo calabaza (más o menos la misma cantidad que de calabacín)
  6. 1 o 2 patatas (según el tamaño, que sea la misma cantidad que de calabacín o calabaza)
  7. 1 chirivía, si no quieres poner patata.
  8. 3 dientes Ajo
  9. Perejil o cilantro fresco
  10. 1 Mazorca de maíz. (puede ser dulce)
  11. 1 hueso Tuétano, o costillas frescas.
  12. Sal y aceite de oliva.

Steps to make to make Potaje Canario (la versión de mi madre)

  1. Limpiamos las acelgas, solo usaremos las hojas que picaremos grandecito. (El resto podemos guardarlo para hacer un caldito, otro día).
  2. El pimiento lo lavamos, le quitamos las pepitas, y lo picamos. El tomate lo lavamos y picamos.
  3. El o los calabacines los lavamos y pelamos. Reservamos cortamos un trozo grandecito y el resto lo picamos en medias lunas ni muy finas, ni muy gruesas.
    La calabaza igual, después de pelada, reservamos un trozo grandecito y picamos en trozos pequeños.
  4. Sigue este paso sino quieres ponerle chirivía. La patata la lavamos y pelamos y se añade en trocitos cortados en trozos irregulares rompiendo la patata, para que suelte fécula.
  5. Sigue este paso si no quieres ponerle patata. Lava y pela la chirivía, corta un trozo grandecito, menos de la mitad, y pica el resto.
  6. Metemos todo lo anterior en crudo dentro una olla tradicional de unos 5L, y le añadimos agua hasta la mitad o menos, ya que luego la verdura suelta agua y quedaría muy acuoso. Encendemos el fuego para ir calentando el agua a fuego suave.
  7. Pelamos los ajos y los cortamos a daditos, reservamos. Lavamos y picamos el perejil o el cilantro. Luego realizamos un majado con el ajo y el perejil y un poco de aceite. Lo añadimos a la olla.
  8. Se añade el hueso limpio, y la mazorca de maíz.
  9. Añadimos 1 o 2 cucharaditas de pimentón, puedes hacerlo en crudo o dorarlo con un poco de aceite en una sartén aparte y añadirlo a la olla.
  10. Añadimos un chorreón de aceite y un pellizco de sal.
  11. Subimos el fuego al tope, y cuando borbotee lo puedes bajar a medio fuerte. Dejarlo cocer unos 20mt, o hasta que esten todas las verduras blanditas.
  12. Cuando estén blanditas, apagamos el fuego, los trozos grandes los machacamos contra las paredes de la olla para darle cuerpo al caldo. También puedes sacarlos, y triturarlos con la batidora, y luego vuelves añadir a la olla.
  13. Sacamos el hueso y la mazorca, de la que cortaremos un trozo para cada comensal.
  14. Servir calentito con su mazorca.

As your experience as well as self-confidence grows, you will find that you have much more natural control over your diet and also adjust your diet plan to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or more components or is a little basically hot, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. In other words, start making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you do not require to learn them however only if you grasp some straightforward cooking strategies.

This isn't a full guide to fast and very easy lunch recipes yet its good something to chew on. With any luck this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Steps to Make Ultimate Potaje Canario (la versión de mi madre) . Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Zapallito verde y calabaza, 2 rellenos. Fácil.👌

Fideos al horno sin gluten con brócoli y calabaza

Tartaletas de Calabaza y Queso 🎃♥️