Calabaza de casco con leche 😋
Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Calabaza de casco con leche 😋. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Calabaza de casco con leche 😋 is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes delicious. Calabaza de casco con leche 😋 is something that I have loved my whole life. They're nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Calabaza de casco con leche 😋, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Calabaza de casco con leche 😋 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Calabaza de casco con leche 😋 is 20 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Calabaza de casco con leche 😋 estimated approx 1 hora 30 minutos.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Calabaza de casco con leche 😋 using 5 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Receta que me paso mi mami 😊😘💞un postrecito para el antojo de cualquier hora del dÃa.
#recetasparanovatos
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Calabaza de casco con leche 😋:
- 3.5 - 4 kg calabaza de casco
- 1 piloncillo
- 1 taza azúcar
- c/n agua
- c/n leche
Steps to make to make Calabaza de casco con leche 😋
- Primero ponemos el piloncillo y el azúcar a la olla que usaremos.
- Empezamos a quitar las semillas, sin quitar las venitas y mientras las podemos poner en el hule que le quitamos a la calabaza o en un plato.
- Cuando ya tengamos la calabaza bien limpia, la vamos a ir partiendo en cuadros, el tamaño es al gusto.
- Los vamos a ir acomodando boca abajo, llenando la fila de abajo y en la segunda hilera los vamos a ir acomodando atravesados, que quede en medio de otros dos, de los de abajo.
- Al terminar de colocarlos todos los cuadros, llenamos de agua hasta donde sobrepase la calabaza, tapamos y ponemos a fuego alto hasta que hierva. A partir de que hierva le vamos a bajar al fuego a lento, hasta que estén bien cocida, no es necesario menear, que es más o menos 1 hora o 1 hora y media. Si a la hora no han estado bien cocidas, se puede calar pasando una cuchara por donde esta la pulpa, si se hunde fácilmente, ya está.
- No es necesario menear ni una sola vez durante la cocción, después de apagar el fuego, se puede dejar reposar media hora, para que se ablande un poco más y que absorba más el sabor del piloncillo y el azúcar.
- Para comerla, solo tomamos un pedazo o dos, ya es al gusto de cada quien, la vamos picando con la misma cuchara que vamos a comer, hasta hacer puros trozos al gusto, ya solo las vamos despegando y dejando la calabaza en el plato o vaso y retiramos la cáscara.
- Cuando ya tengamos la cantidad que queremos, agregamos leche regular y asà fresca del refri, no importa que la calabaza esté caliente, ese es el truco para que quede más deliciosa, no es necesario agregar más azúcar, pero ya es al gusto.
- Si nos llega a sobrar calabaza y la guardamos en el refrigerador y cada vez que queramos comer si es poco lo que vamos a usar, podemos calentar solo esa cantidad en un vaso o sartén más pequeño y no olvidemos ponerle del agüita donde la cocimos para que siga teniendo el sabor.
- Nota: Las semillas no se tiran, se lavan muy bien y se van a dejar secar muy bien. No secar de que estén "chupadas" si no de que ya no tengan agua, se tienen que mover de perdido cada 8 horas y despegar las bien. Ya no se tienen que mojar, y se pueden utilizar para hacer pipian, también se pueden tostar y ponerles sal, para comerlas como las que venden asÃ.
As your experience and confidence grows, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a dish that utilizes fewer or more components or is a little essentially spicy, you can make straightforward changes to achieve this goal. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to standard cooking skills for novices you don't need to discover them yet just if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch dishes yet its excellent something to chew on. With any luck this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Calabaza de casco con leche 😋. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment