Conserva de Calabaza

Conserva de Calabaza

Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Conserva de Calabaza. One of my favorites. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Conserva de Calabaza is one of the most popular of current trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. They're fine and they look wonderful. Conserva de Calabaza is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Conserva de Calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Conserva de Calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Conserva de Calabaza is Más de 30 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Conserva de Calabaza estimated approx 2 1/2 horas.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Conserva de Calabaza using 9 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.

😋🍯 Me encanta el postre que aquí en México se llama: Calabaza en Tacha, pero esta vez yo quise hacerla en conserva y con los mismos ingredientes que esta lleva; a mi familia les gustó mucho y además, de esta manera, en conserva, se puede conservar por varios años y nosotros saborearla por mucho tiempo.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Conserva de Calabaza:

  1. 2 calabazas
  2. 7 piloncillos
  3. 5 rajas largas canela
  4. 1 taza cal
  5. 1 1/2 taza ceniza
  6. 1 taza bicarbonato
  7. 5 palitos clavo
  8. 4 estrellas de anís
  9. 1 1/2 Litro agua para el remojo

Instructions to make to make Conserva de Calabaza

  1. Lavar, pelar y picar las calabazas.
  2. Poner en remojo la calabaza con cal, ceniza (bien cernida) pero esto mezclado con un litro de agua, vaciado sobre la vasija donde se pondrá a remojar durante una noche. (yo la dejé 18 horas)
  3. Enjuagar bien los cuadritos de calabazas, por decir, unas cuatro o cinco veces para que no queden residuos de cal o ceniza, este proceso es para que no se desmoronen los cuadritos de calabaza picados, es decir, al comer deben de quedar duros por fuera y por dentro suavecitos al terminar la cocción.
  4. Ya bien lavado toda calabaza cortada en cuadros, será cubierta nuevamente pero con 1 1/2 taza de bicarbonato y esta vez se dejará por 3 horas. Luego se lavará varias veces, con mucho cuidado para no desbaratar los cuadritos.
  5. Resultaron ser 3 y 1/2 kilos de calabaza y en una olla grande, puse dos tazas de agua, 1 1/2 kilos de piloncillo, (puede ser azúcar morena o mascabado) agregue unas 4 varitas de canela, anís estrella y clavos de olor.
  6. Antes de envasar, retire las rajas de canela y lo que que se pudiera ver de clavos de olor y del anís estrella.
  7. Se menea despacio para que no se maltraten los cuadritos de calabaza y menear hasta que se haga un almíbar un poco espeso. (no mucho)
  8. Los frascos los lave y después los esterilice en el horno; vacíe en ellos la calabaza con almíbar, limpie y los cerré muy bien.
  9. Los puse en una olla de presión por 40 minutos para que quedaran muy bien sellados al vacío. También se pueden hervir al baño María.
  10. Las semillas las aproveché y las puse a secar al sol ya con su sal y quedaron deliciosas, cuando las puse a tostar un poco. 🥰
  11. Espero les agrade y sirva mi receta.
    Saludos desde mi México 🇲🇽 lindo y querido, con mucho amor, Carmina de Montaño. 😍

As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your personal preferences in time. Whether you want to serve a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a little basically zesty, you can make simple adjustments to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes promptly. When it comes to basic cooking abilities for beginners you don't require to learn them but just if you understand some basic food preparation strategies.

This isn't a total overview to fast and easy lunch recipes but its good food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Speedy Conserva de Calabaza. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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