Calabaza de Castilla con piloncillo

Calabaza de Castilla con piloncillo

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Calabaza de Castilla con piloncillo. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Calabaza de Castilla con piloncillo is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Calabaza de Castilla con piloncillo is something that I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Calabaza de Castilla con piloncillo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Calabaza de Castilla con piloncillo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Calabaza de Castilla con piloncillo using 4 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.

Quienes pasamos nuestros primeros años de vida en el campo, sabemos que nuestra alimentación era prácticamente a base de los productos de cada estación. Sin duda muy sana, precaria, quizás. Recuerdo casi como un sueño que mi Padre encendía una buena fogata y tatemaba (creo que ponía las calabazas enteras cerca del fuego y les iba dando vueltas) unas calabazas, completamente enteras, sin partir. El sabor era inigualable!!!!! Hoy la estoy preparando porque nos invitaron a una fiesta de cumpleaños y qué mejor que llevar algo muy nuestro. Espero la disfrutemos.

Ingredients and spices that need to be Take to make Calabaza de Castilla con piloncillo:

  1. 1 calabaza de Castilla de unas 20 libras
  2. 6 piloncillos (como 600 gramos)
  3. 1 taza agua
  4. papel de aluminio grueso

Steps to make to make Calabaza de Castilla con piloncillo

  1. Aquí tenemos una hermosa calabaza. Previamente lavada.
  2. Éstos son los piloncillos.
  3. Una vez que has lavado muy bien la calabaza, pide ayuda para con un buen cuchillo grande partirla por la mitad. Sácale las semillas y todo lo que tiene adentro (mi Mamá decía: las tripas de la calabaza).
  4. Ahora pártela en trozos medianos.
  5. En dos ollas grandes (en una no cabía), acomódala. La primera capa con la cáscara (casco) abajo (tocando el fondo de la olla) y todas las demás al contrario, con la pulpa para abajo.
  6. A cada olla agrega 1 taza de agua y tres piloncillos.
  7. Tapa herméticamente con papel aluminio (del más grueso).
  8. Pon a cocer a fuego lento, por una hora. En este tiempo empezará a soltar bastante jugo y se cocerá.
  9. Destapa y si ya está blandita, entonces quita el papel aluminio.
  10. Como vez, tiene mucho líquido, continúa cocinando a fuego alto, de vez en cuando ladea la olla para bañar toda la calabaza.
  11. Conforme el líquido se va consumiendo, ve bajando la flama, continúa ladeando la olla para ir caramelizando toda la calabaza.
  12. Apaga el fuego cuando quede muy poco caramelo.
  13. Deliciosa!!! Para comer sola o con un vaso de leche. Fantástica en un rico taninole (ver receta)
  14. Me fascina!!! Señor, qué tiempos, DIOS mío!!!!

As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have a lot more natural control over your diet regimen and adjust your diet to your personal tastes over time. Whether you want to offer a dish that makes use of less or even more ingredients or is a little essentially spicy, you can make straightforward changes to attain this goal. Simply put, begin making your dishes on schedule. As for standard food preparation abilities for novices you don't require to learn them but just if you understand some basic cooking strategies.

This isn't a full guide to fast as well as very easy lunch dishes yet its good food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this exceptional food How to Prepare Ultimate Calabaza de Castilla con piloncillo. Thank you very much for reading. I am confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Zapallito verde y calabaza, 2 rellenos. Fácil.👌

Fideos al horno sin gluten con brócoli y calabaza

Tartaletas de Calabaza y Queso 🎃♥️